Koli VisitKoli on Facebook
fi | en

Kolin ladut

  • Kolin ladut

Tervetuloa kokemaan elämyksellisiä hiihtopäiviä Kolilla!

Kolin upeiden vaaramaisemien huomasta löytyy latuja parhaimmillaan yli 80 kilometriä. 

Kolin hiihtosesonki käynnistyy heti, kun lunta on muutama sentti ja latuja päästään pohjustamaan. Ensimmäisenä avataan valaistu latu, joka kulkee läpi Kolin alueen, ja jolle majoittujilla on helppo pääsy. Yhtenäinen valaistu latu kulkee Loma-Kolin alueelta aina Kopravaaraan Koli Freetimelle saakka. Loma-Kolin alueella Käränkälampea kiertää valaistu latulenkki, jolla voi valita joko 5 tai 6,5 km mittaisen reitin.

Valaistun ladun lisäksi löytyy lukuisia muita lyhyempiä hiihtoreittejä. Kolin kansallispuiston huikeissa vaaramaisemissa Ukko-Kolin tuntumassa kulkevat kolmen ja seitseman kilometrin mittaiset lenkit. Pielisen jäälle avataan viimeistään helmikuun puolessa välissä 9 ja 11 km:n pituiset ladut.

Kolin hyvä lumitilanne ja korkea sijainti suovat maastohiihtäjille jopa 5 kk mittaisen kauden vuosittain. Kolilta löytyvät varmasti Suomen vaihtelevimmat hiihtomaastot: vaarojen rinteillä kivutaan tosissaan, ja palkintona ovat huikeat maisemat ja vauhdikkaat laskut. Välillä nautiskellaan honkien huminasta ja peltomaisemien avoimuudesta. Tasamaastoa suosivat hiihtäjät voivat suunnata Pielisjärven laduille avaran taivaan alle avoselälle tai Pielisen saarten rannoilla vierailemaan. Huikeat maisemat kruunaavat kaikki Kolin hiihtoreitit.

Laajimmillaan Kolin latuverkosto on helmi-maaliskuun vaihteessa. Kolin palvelupisteillä myydään paperisia latukarttoja, joista löytyvät myös latukahviloiden ja tulipaikkojen sijainnit. Kolin latujen ajantasaisen tilanteen voi tarkistaa alla olevasta InfoGIS-palvelun linkistä. Valikko aukeaa suoraan Kolin latujen kohdalle. (Huom. Fluent Outdoor -järjestelmä ei ole enää käytössä, Kolin latujen ajantasainen tilanne ei päivity myöskään Ladulle.fi -palveluun). Alta löydät myös suorat linkit Kolin perinteikkäisiin hiihtotapahtumiin Maisemahiihtoon ja Ahmanhiihtoon - ilmoittaudu mukaan!

Latuseuranta

Vuosittain maaliskuussa: Maisemahiihto

Vuosittain maaliskuussa: Ahmanhiihto 

Sijainti

Merilänrannantie 68
83960 Koli

Koordinaatit 63.1573, 29.8344

Etäisyydet

Ukko-Kolin rinteet 6.5
Ukko-Koli 7.2
Kolinportti 13.2
Kolin ladut 0
Camping ja uimaranta 0.9
Kolin Satamaravintola 5.1
Kolin kylä & palvelut 5.6