Koli VisitKoli on Facebook
fi | en

Lapsiperhevinkit Kolille

  • Lapsiperhevinkit Kolille
  • Lapsiperhevinkit Kolille
  • Lapsiperhevinkit Kolille
  • Lapsiperhevinkit Kolille

Kokosimme parhaita lapsiperhevinkkejä Kolilla!
Puuhaa riittää ympäri vuoden - tervetuloa kansallismaisemiin!

RETKIKOHTEITA:
Ukko-Kolilta lähtee eri mittaisia opastettuja reittejä Kolin kansallispuistoon. Lyhyitä reittejä ovat mm. Huippujen kierros (1,4 km) ja Kolinuuron kierros (3,5 km). 

Tarhapuron putous
Reilun kilometrin mittainen metsäpolku johdattaa kauniille Tarhapuron vesiputoukselle. Hieno retkikohde lasten kanssa ympäri vuoden!

Pirunkirkko
33 metrinen luola on loistava seikkailukohde kesäkaudella. Talvella alueella voi olla vaarallista liikkua lumen ja jään takia. 

Kaiskunniemi
Kaiskunniemi on upea n. 2,5 km pituinen jääkauden aikainen harjumuodostelma Pielisen rannalla. Ehdoton kesäkohde Kolilla perheen kanssa!  

Räsävaaran näkötorni
Seikkailukohde ympäri vuoden. Nappaa talvella pulkka matkaan, poistulo käy hauskemmin! Parkkipaikalla laavu+tulipaikka. 

ELÄINKOHTEET: 

Leskelän mummon hevospiha
Leskelän Mummon Hevospiha tarjoaa perheille sekä ryhmille mahdollisuuden rauhalliseen ja rentouttavaan lomapäivään eläimiin tutustuen aidossa, perinteisessä maalaispihapiirissä, jonka historiasta löytyy mielenkiintoisia tarinoita jo 1600-luvulta saakka. Mahdollisuus myös ratsastustunteihin sekä talutusratsastukseen.

Issikkahevostalli Paimentupa 
Paimentupa järjestää maastovaelluksia rauhallisilla Islanninhevosilla Kolin kauniissa maisemissa. Vaellukset sopivat hyvin myös ensikertalaisille. Vaelluksien kestot 1-3 h. Lisäksi Paimentupa tarjoaa kenttäratsastusta ja perheen pienimmille talutusratsastusta.

PARHAAT HIEKKARANNAT:

Koli Camping. Hiekkaniementie 12, Merilänranta
Monien mielestä Kolin paras hiekkaranta on Koli Campingin biitsi Loma-Kolin puolella. Pielisen rannalle voi tulla nauttimaan kuka vain ja campingista voi vuokrata mm. kajakkeja tai sup-lautoja sekä ostaa jädet.

Hiekkasaaret
Vuokraa Koli Campingista vaikkapa moottorivene ja huristele koko perheellä lyhyt matka läheisille paratiisisaarille. Luvassa pehmeää hiekkaa, nuotiopaikkoja ja mieleenpainuvia muistoja Pielisen saarilla.

Rykiniemen ranta
Pitkä rauhallinen hiekkaranta Pielisen rannalla. Biitsiltä löytyy nuotiopaikka ja ranta jatkuu matalana todella pitkään. Hauskana extrana löytyy Rykiniemen parkkipaikan lähettyviltä mahdollisuus ylittää herajoki kahluuvaijerin avulla.

Varaa majoitus seikkailuihin! visitkoli.fi 


Sijainti


Koordinaatit 63.1509, 29.8455

Etäisyydet

Ukko-Kolin rinteet 5.9
Ukko-Koli 6.7
Kolinportti 13.3
Kolin ladut 0.9
Camping ja uimaranta 0.1
Kolin Satamaravintola 4.6
Kolin kylä & palvelut 5.4